2 Kasım 2014 Pazar

Biz kimiz?

Özge Yalgın Atay

1983 yılında İzmir/Ödemiş’te doğdu. Akdeniz Koleji-Özel Mahmut Celal Ünal Lisesini bitirdi. 1999 yılında Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesindeki eğitiminin ardından, Malta’da yarım yıla yakın süre kaldı ve bu dönemde aşçılık dünyasına ilk adımlarını attı. İçindeki maceracı ruhla aşçılığın geçici bir serüven değil bir ömür sürmesi gerektiğini anlayıp pastacılığın vanilya kokulu dünyasında ilerlemeye karar verdi.

Mesleki yaşantısına “Calista Luxury Resort Otel” Antalya’da başlayıp, “Mardan Palace Otel” Antalya’da şefliğini aldıktan sonra, mutfakta aşkla pişerek uzun yollar katederek, çikolata ve pastacılık eğitimine Hong Kong/Macau’da devam etti. 2000 odalı “Galaxy Macau/Casino Otel” Macau’da en iyi ürünlerle çalışıp müşteri memnuniyeti ve sağlığını her zaman ön planda tuttu. Hong Kong’ta çok özel bir fırın olan “Choıce Cooperatıve”da glutensiz ürünler, organik ürün yelpazesi ve alerjik bünyeler için alternatif ürünler üzerine çalışarak bu alanda uzmanlaşma fırsatı buldu.

Yakın zamanda evlilik planları nedeniyle İstanbul’a yerleşme kararı veren Özge, en kaliteli malzeme, doğal ve seçilmiş ürünlerle, en iyi işçilik kurallarını kendisine prensip edinerek meslek hayatını burada devam ettirmeye karar verdi.

Sedef Bakırlı Erşahin

1979 yılında Antalya’da doğdu. İlk ve orta eğitimini farklı dönemlerde İstanbul ve Antalya‘da tamamladıktan sonra Özel Mahmut Celal Ünal Fen Lisesinden mezun oldu. Çocukluk yıllarında pekişen hayvan sevgisinin de etkisiyle 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesinde eğitimine devam etti.  Meslek hayatına Türkiye’nin önde gelen kurumsal ilaç firmalarının bölgesel satış temsilciliği ile başladı ve ardından kariyerini 2007 – 2011 yılları arasında kendi kliniğinde veteriner hekim olarak sürdürdü.

2008 yılında anne olan Sedef, yoğun iş temposu ve tam zamanlı annelik ikileminde kaldığında kliniğini kapatma kararını vererek bir süreliğine iş hayatına ara verdi. Annelik ile birlikte sağlıklı beslenme, çocuk eğitimi ve gelişimi öncelikli ilgi alanları arasına girdi. Aynı dönemde önemli bir eğitim anlayışı olan Montessori felsefesi ile tanıştı ve “Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği”nde çalışmalarına devam ediyor.

Endüstri toplumunun yiyecek ve içecek kültürünü hızla değiştirdiği tüketim dünyasında, kızının da sağlıklı alışkanlıkları edinebilmesi için halen beslenme ile ilgili konuları araştırıyor, okuyor ve tüm bunları hayatında uygulamak için çaba sarf ediyor.

Çocukluk arkadaşı olan Özge Yalgın Atay ve Sedef Bakırlı Erşahin, tecrübelerini birleştirmeye karar vererek Pastana Sağlık’ı kurdular.

Pastana Sağlık

Hedefimiz kalıcı dostluklar kurmak, memnun müşteriler kazanarak çalışmak ve özel günlerinize anlam katmayı amaçlayan hijyenik, katkısız ve aynı zamanda da doğal malzemelerle hazırlanmış lezzetli pastalar yapabilmek.

İddialı olduğumuz diğer uzmanlık alanımız ise alerjik bünyelere uygun hayalinizdeki lezzetli pastaları sizler için hazırlamak.

Dünya genelinde alerjik bünyeler için çok çeşitli ürün yelpazesi bulunsa da; ülkemiz maalesef bu konuda çok fazla alternatife sahip değildir. Özellikle butik pastacılık ya da kişiye özel siparişlerin uygun şekilde karşılanması ülkemiz koşullarında bir hayli yetersiz kalmaktadır.

Glutensiz veya alerjik bünyeler için (yumurta, sut ürünleri, soya, fındık, fıstık allerjileri, vb) hep hayal ettiğiniz ama tadamadığınız pasta ve kurabiyeleri artık biz sizler için yapıyoruz. İnanıyoruz ki herkes düşlediği pastaya sahip olmalı; bu nedenle geniş bir ürün yelpazesi ile sizin için ve isteklerinize özel alternatifler sunuyoruz.


Siz sadece düşleyin, gerisini bize bırakın..